Vad är egentligen mänskliga rättigheter till för?

Mänskliga rättigheter – vad är det? Den frågan tog Professor Lena Halldenius upp i sitt föredrag 1 februari, som en av talarna på vår jubileumskurs. Föredraget går på djupet av vad mänskliga rättigheter är till för och vad det egentligen är världssamfundet är överens om när det gäller våra rättigheter.

Se föreläsningen från 1 februari:

Intervju innan föreläsningen med Lena Halldenius

Vad ska du föreläsa om?

Jag ska föreläsa om vad mänskliga rättigheter är till för. På ett sätt har mänskliga rättigheter fallit offer för sin egen retoriska framgång. Man kan säga ”mänskliga rättigheter” i förbifarten, som namnet på något bra och viktigt, utan att avkrävas något närmare om vad man menar med det. Vilka utmaningar behöver ett rättighetsperspektiv kunna hantera för att vara relevant i vår tid? Det ska jag försöka svara på.

Varför ska man gå på just din föreläsning?

Man ska gå på min föreläsning eftersom man kommer att få ett helt nytt grepp om och en djupare förståelse för det kanske viktigaste och samtidigt mest problematiska begreppet i vårt samtida politiska språk.

Lena Halldenius, professor i mänskliga rättigheter

Vad kan publiken förvänta sig?

Publiken kan förvänta sig en salig blandning av filosofiska begrepp, internationella rättsprinciper och bitsk samhällskritik!

Text: Martin Degrell. Bild: Kennet Ruona

Mer om eventet

Jubileumskurs: Mänskliga rättigheter – vad är det?
Tid & plats: 1 februari, kl. 19:00-20:00 i LUX Aula i Lund.

Kom i god tid, begränsade platser (ca. 250 platser). Detta föreläsningstillfälle körs endast en gång denna kväll men  kommer att live-sändas på vår jubileums-facebook och på vår hemsida.

Se alla kurstillfällen

Det här inlägget postades i Jubileumskurs, Svenska och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt