Visa rutor

Konst, konserter och kunskap

Under året arrangerade jubileet två kulturveckor med universitetets konstnärliga fakultet, kultur- och museiverksamheter i centrum. Vårens Live i Lundagård gav besökarna möjlighet att lyssna till spännande musik, ta del av intressant konst eller delta i en upptäckardag för barn på Krafts torg. Under höstens kulturvecka, Konst i tid och rum, anordnades universitetets egna födelsedagskalas och Kungshuset kunde upplevas i olika dimensioner.

Kulturveckorna bjöd på över 30 publika evenemang. (Bild: K. Ruona)

(mer…)

mars 22, 2018

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar


Vetenskapsveckor tog sig an vår tids stora utmaningar

Kreativa matlagningsövningar, upplysande stadsvandringar genom Lund, fullsatta föreläsningar och debatter och en makalös supershow i naturvetenskapens tecken var bara några av inslagen under jubileets fem vetenskapsveckor. Verksamheten slöt gemensamt upp runt angelägna teman och belyste dem från olika håll i veckorna genom drygt 100 öppna evenemang.

(mer…)Vad hände under året med 13 månader?

Lunds universitets 350-årsjubileum pågick mellan den 19 december 2016 och den 28 januari 2018 och lyckades sätta strålkastarljus på universitetets utbildning, forskning, innovationer, samarbeten och historia.

Vi har skapat ett jubileumsmagasin som ger en tillbakablick på ett urval av de aktiviteter, evenemang och festliga arrangemang som verksamheten organiserade under jubileets drygt 13 månader.

De kommande fyra inläggen är utdrag ur magasinet och de får avsluta uppdateringen på denna jubileumsblogg.

Läs magasinet här.

mars 20, 2018

Inlägget postades i

Avslutning

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Rekordlångt jubileum blev starten på något nytt

Söndagen den 28 januari, exakt tre och ett halvt sekel efter Lunds universitets officiella invigning, hölls avslutningen av 350-årsjubileet i Universitetshuset och runt om i Lundagård. Avslutningen blev ett avstamp inför framtiden, både genom att blicka tillbaka på vår historia samt bjuda in till universitetets mest framstående framtidsforskning.

Under universitetets framtidsyra fick besökare möjlighet att testa på att göra 3D-hologram, uppleva Virtual Reality -aktiviteter och att programmera. Bild: K. Ruona

(mer…)

februari 13, 2018

Inlägget postades i

Avslutning

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Jubileumslista: 10 saker du kanske inte visste om Jesus

Lunds universitet firar 350 år av utbildning och forskning. Lär dig något nytt från dagens professorer och forskare!

Denna jubileumslista har tagits fram av Tobias Hägerland, teologiedoktor och universitetslektor i Nya testamentets exegetik, Centrum för teologi och religionskunskap, Lunds universitet.

1.     Jesus kan mycket väl ha varit född i Nasaret. Många forskare anser att berättelsen om födelsen i Betlehem är en legend inspirerad av Gamla testamentet. (mer…)

december 21, 2017

Inlägget postades i

jubileumslista Social Media Buzz

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar
Alumner firas med egen hemvändarhelg

Som en del av Lunds universitets firande av 350-årsjubileet, slog Lunds universitet upp dörrarna för historiens första Hemvändarhelg för alumner den 20-22 oktober. Det blev en spännande helg tillsammans med över 200 alumner från en mängd olika examensår, utbildningsbakgrunder och länder.

Galamiddagen på Grand Hotell. Bild: Megan Grindley

(mer…)

november 20, 2017

Inlägget postades i

Framtidens universitet

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Jubileumslista: 9 saker du kanske inte visste om arbete och miljö

Lunds universitet firar 350 år av utbildning och forskning. Lär dig något nytt dagens forskning! Den här jubileumslistan om miljö och arbete har tagits fram av Annika Hansdotter från Medicinska fakulteten, Lunds universitet.

Långdistanspendlare skiljer sig oftare än kortdistanspendlare. Bild: CC by Anna Alexander Olsson

1.     Människor som bor i områden med tillgång till gröna miljöer återhämtar sig snabbare efter stress. (mer…)

november 15, 2017

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Äldre inlägg