5 anledningar att gå vår jubileumskurs!

Här är fem goda anledningar till varför du ska gå vår årslånga jubileumskurs!

1) Möjlighet att insupa lundensisk bildning

Var ditt nyårslöfte att gå en kurs eller utbilda dig i något nytt? I så fall är jubileumskursen en bra möjlighet att uppfylla ditt löfte! I kursen får du får ta del av spännande kunskap från universitetets alla fakultetshörn. Jubileumskursen erbjuder lundensisk bildning för alla – utan krav på förkunskaper eller högskolepoäng.

2) Du får samla stämplar i en gammaldags tentamensbok

Kanske hade du en tentamensbok under din studietid, eller också blir detta första gången du håller i en. Här får alla kursdeltagare en tentamensbok för att samla stämplar vid varje föreläsning. Det är en speciell känsla att ha sin egen lilla bok som du stolt kan visa upp för vänner och arbetskollegor under årets gång.

Du får med dig en gammaldags tentamensbok som du samlar dina stämplar i.

En stämpel från varje fakultet – totalt nio stycken – ger plats vid en diplomeringsceremoni med rektor Torbjörn von Schantz i januari 2018. De som samlar på sig flest stämplar under året är med i utlottningen av ett hemligt pris. Så glöm inte att ha med dig tentamensboken vid varje tillfälle – utan den så kan vi inte avgöra om du varit på plats!

Varje fakultet kommer att erbjuda fyra föreläsningar, så missar du en så finns det fortfarande möjlighet att få en stämpel från rätt fakultet vid ett senare tillfälle.

Ladda ned hela programmet! (PDF)

3) Träffa och diskutera intressanta ämnen med forskare

Alla föreläsare har noga valts utifrån deras unika forskningsfält och deras karismatiska personligheter. Ämnena är nya och lite annorlunda. Vi tror att de kommer väcka både nyfikenhet och eftertanke hos kursdeltagarna. Vid alla kurstillfällen finns det möjlighet att ställa frågor och diskutera kvällens ämne med andra deltagare och dagens föreläsare. Så vässa pennan och dra fram anteckningsblocket så att du kan samla dina frågor!

4) Få svar på livsviktiga frågor så som…

Hur pratar katter? Varför dör våra bin? Hur påverkar molekyler hur vi mår? Är klimatförändringarna en säkerhetsrisk? Vem var egentligen Peder Winstrup? Varför är åldersrätt så viktigt? Hur ser jakten på nya grundelement ut? Och mycket mer!

Kursen erbjuder 36 tillfällen (fyra från varje fakultet), utspridda över hela året och kräver ingen föranmälan. Gå helt enkelt på de kurstillfällen som du tycker låter mest intressanta. Tänk på att det är begränsat antal platser, så kom i tid!

5) Få ett diplom av universitetets rektor

Rektor Torbjörn von Schantz står redo att i januari 2018 dela ut diplom till de som samlat ihop nio stämplar – en från varje fakultet – under en speciell ceremoni. Mer information om ceremonin kommer, men om du vill vara med och ta emot ett eget kursdiplom så glöm inte att lämna in din tentamensbok när du samplat alla stämplar. Detta kan du göra antingen vid ditt sista kurstillfälle eller genom att lämna in den till jubileumskansliet (kontakta cecilia.schubert@kommunikation.lu.se). Vi sitter i Universitetshuset, andra våningen.

Professor Ulf Ellervik från Lunds tekniska högskola (LTH) och universitetslektor Marie Dacke från Naturvetenskapliga fakulteten har satt samman det fina programmet.

Ulf Ellervik och Marie Dacke förklarar varför du ska gå vår jubileumskurs och hur allt fungerar!

Läs mer:

Det här inlägget postades i Jubileumskurs, Svenska och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt