Världsvattendagen – återblick i bild och film

Den 22 mars firade Lunds universitet Världsvattendagen genom en utbildningsdag riktad mot elever och lärare vid Spykengymnasiet i Lund. Programmet omfattade föreläsningar, workshops och diskussioner om dagens och framtidens vattenutmaningar.

Föreläsare under dagen kom från Lunds universitet, Naturskyddsföreningen, Sydvatten, VA Syd och Orbital Systems och livesändes. Filmer från dagen finns inbäddade längre ned.

Här följer några bilder tagna av Spykeneleverna Johanna Laos och Malin Andersson som tillsammans med tre andra elever från årskurs två hade i uppdrag att dokumentera Världsvattendagen som alla förstaårselever från gymnasiet var inbjudna till.

Världsvattendagen i bilder:

Spykeneleven Christopher Panican blir intervjuad om vatten. Foto: Malin Andersson.

Ulf Ellervik från Lunds universitet berättar att vatten inte alltid är bra utan att det också kan vara giftigt. Text och foto: Johanna Laos.

Kören från Lars Erik-Larsson gymnasiet som kom och sjöng för ettorna. Hela Stadshuset fylldes med deras vackra röster. Text och foto Johanna Laos.

Ann Åkerman från Lund University Center for Sustainability Studies välkomnar Spykeneleverna. Foto: Malin Andersson.

Spykeneleven Alice Castell reflekterar kring vatten. Foto: Malin Andersson.

Världsvattendagen i film – presentationer och video

Spykenelever svarar på frågor om vatten

Vad skulle du göra om du behövde spara på vatten? Tre Spykenelever svarar på tre frågor om vatten.

Läs mer om Världsvattendagen som firades med 300 elever i Stadshallen!

Det här inlägget postades i Svenska, Världsvattendagen och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.