Skissernas museum återinvigt med pompa och ståt

Kungen och Drottningen fick guidad visning på det nyinvigda Skissernas Museum av museichef Patrick Amsellem. Bild: K. Ruona

Hundratals nyfikna köade för att se vad ett ombyggt och renoverat Skissernas museum kunde bjuda på under nyinvigningen i lördags. Museet hedrades dessutom av ett guldkantat besök i form av kungaparet som fick en specialvisning av de nya lokalerna av konstnären Charlotte Gyllenhammar och museichef Patrick Amsellem.

Besökarna kunde bland annat syna den nya Birgit Rausing-salen, prydd med ett helt unikt spegeltak och inte minst all restaurerad konst.

Museichefen Patrick Amsellem beskrev i sitt invigningstal museigrundaren Ragnar Josephsons vision och museets roll i att ge en inblick i konstnärers arbetsmetoder och skissen som kreativt verktyg.

Skissernas Museum har genomgått ett omfattande förnyelsearbete och har också fått en ny tillbyggnad med entré, museibutik och restaurang. Dessutom har den tidigare innergården byggts om till ett stort öppet rum för kreativa möten, nämnda Birgit Rausings sal.

Museet, som grundades 1934, består nu av sammanlänkande byggnader från sex olika epoker. I samband med invigningen öppnar fyra tillfälliga utställningar med samtida konstnärer och arkitekter: Swoon, Charlotte von Poehl, Andreas Eriksson och Elding Oscarson.

Se museichef Patrick Amsellem berätta om det nyinvigda museet:

Text: Oscar Heimburg, Donatorrelationer
Läs originalinlägg

Det här inlägget postades i Högtid, Svenska. Bokmärk permalänken.

Skriv en Kommentar

* Obligatoriskt